top of page

Hallo programmeur,

Seizoen 2024-2025

onze regisseur Emiel de Jong stond erop om speciaal voor jou een boodschap op te nemen:

Aanklonteren

Absurdistisch, fysiek en muzikaal cabaret

MarkEngelen_JJ_Aanklonteren.jpg

We klooien maar wat aan met z'n allen. Lekker vertrouwd in onze eigen bubbel. Praten met de ander is overbodig. Luisteren is vies. Daarom hebben wij het liever over de klont. Het is klont tegen klont en zoek het verder maar uit.

We kleven om te overleven.

Aanklonteren dus.

Door: Sjoerd Joosen & Jeroen de Jager

Regie: Emiel de Jong

JJ_LCF_STICKER_GEEL.png

5 minuten compilatie 3e try-out Aanklonteren

Deze korte 5 minuten compilatie met highlights van onze 3e try-out in Stadskanaal geeft je een goed gevoel waar onze voorstelling naartoe gaat. Deze opname was voor onszelf bedoeld, maar we vinden het fijn om alvast wat beelden met je te delen! Gespeeld op zaterdag 25 november 2023. Leuk feitje: dit was een 'blind date'-voorstelling.

Lang geleden dat ik zo heb gelachen in een theater"

- Johan, bezoeker try-out Gorinchem

17 november 2023

Publieksreactie_1.png
Publieksreactie_3.png
Publieksreactie_2.png

Eerste scènefoto's Aanklonteren.

Het duo maakte het meeste spektakel"

- Theaterkrant

Joosen en de Jager, finalist van het Leids Cabaret Festival, maakt absurdistisch, fysiek en muzikaal cabaret. Sjoerd Joosen en Jeroen de Jager creëren chaos met razendsnelle en visuele scènes.

 

Na Zwolle aan Zee is de nieuwe voorstelling Aanklonteren de overtreffende stap in hun fysieke stijl. Geregisseerd door Emiel de Jong, bekend van cabaretduo Schudden (drie keer genomineerd voor de Poelifinario).

Finale Leids Cabaret Festival

Finale Leids Cabaret Festival.

Het succes van hun allereerste korte voorstelling Quarter Life (crisis) is de reden om zich aan te melden voor het Leids Cabaret Festival. De twee vrienden schoppen het tot de finale en twee weken later staat het duo samen met hun muzikanten in een uitverkochte finalistentournee. De pers schrijft:

“Het duo Joosen en de Jager, twee jonge marketeers uit Rotterdam, maakte het meeste spektakel.” – Theaterkrant

“De sterkste vorm hebben echter Joosen en de Jager. Muzikaal, fysiek, visueel. Bij hun optreden slaat de verveling zeker niet toe.” – Leids Dagblad

Trailer Zwolle aan Zee.

Hongerig naar meer sluiten Sjoerd en Jeroen zich aan bij George Visser Productions. Met Zwolle aan Zee tourden ze door het land. Over Zwolle aan Zee schrijft BN DeStem:

“Wat een energie, wat een spektakel, wat een lichteffecten, wat een verbale uitwassen. Het is amper bij te houden.” – BN DeStem

Ondanks alle corona tegenslagen sluit Joosen en de Jager de productie in mei 2022 af in een uitverkocht Kantine Walhalla in thuisstad Rotterdam. What’s next? Aanklonteren! De try-outs starten in november 2023.

Scènefoto's Zwolle aan Zee en Quarter Life (crisis).

We hopen je snel te zien in jullie theater!

x  Joosen en de Jager

bottom of page