top of page

ALLES  WAT JE MOET WETEN

Van 15 oktober 2024 t/m 16 mei 2025 spelen we Aanklonteren door heel Nederland. Bestel snel je kaarten. 

Joosen en de Jager, finalist van het Leids Cabaret Festival, maakt absurdistisch, fysiek en muzikaal cabaret. Sjoerd Joosen (37) en Jeroen de Jager (34) creëren chaos met razendsnelle en visuele scènes.

De heren studeerden theaterwetenschappen in Utrecht en leren elkaar kennen bij de Etten-Leurse theatergroep Max Mini. Het succes van hun allereerste korte voorstelling Quarter Life (crisis) is de reden om zich aan te melden voor het Leids Cabaret Festival. De twee vrienden schoppen het tot de finale en twee weken later staat het duo in een uitverkochte finalistentournee.

 

Hongerig naar meer sluiten Sjoerd en Jeroen zich aan bij George Visser Productions. Ze maken hun eerste avondvullende voorstelling en touren vanaf eind 2018 met Zwolle aan Zee door het land. Helaas gooit corona roet in het eten en wordt een groot deel van de tournee geannuleerd. 

De wil om met alle opgedane ervaring iets volledigs nieuws te maken is sterk. Ze benaderen Emiel de Jong (van cabaretduo Schudden) met de vraag hen te regisseren. De nieuwe voorstelling Aanklonteren is de overtreffende stap in hun visuele, absurde en fysieke cabaretstijl. Aanklonteren is vanaf oktober 2024 te zien in de Nederlandse theaters.

Het duo Joosen en de Jager, twee jonge marketeers uit Rotterdam, maakte het meeste spektakel.” 

- De Theaterkrant - 

Aanklonteren

Ontwerp zonder titel.png

Leids Cabaret Festival

Finale Leids Cabaret Festival

Zwolle aan Zee

Joosen en de Jager vierkant.jpg

Quarter Life (crisis)

Ontwerp zonder titel (1).png
bottom of page