top of page

Sjoerd Joosen en
Jeroen de Jager

Joosen en de Jager, finalist van het Leids Cabaret Festival, maakt absurdistisch, fysiek en muzikaal cabaret. Sjoerd Joosen en Jeroen de Jager creëren chaos met razendsnelle en visuele scènes.

 

Na Zwolle aan Zee is de nieuwe voorstelling Aanklonteren de overtreffende stap in hun fysieke stijl. Geregisseerd door Emiel de Jong, bekend van cabaretduo Schudden (drie keer genomineerd voor de Poelifinario). 

Het duo maakt het meeste spektakel"

- Theaterkrant

Finale Leids Cabaret Festival

Finale Leids Cabaret Festival. Van links naar rechts: Jeroen de Jager, Thijs van Gurp (piano), Yvo Putter (drums) & Sjoerd Joosen. Regie: Sander van den Brink.

Het succes van hun allereerste korte voorstelling Quarter Life (crisis) is de reden om zich aan te melden voor het Leids Cabaret Festival. De twee vrienden schoppen het tot de finale en twee weken later staat het duo samen met hun muzikanten Thijs van Gurp en Yvo Putter in een uitverkochte finalistentournee. De pers schrijft:

“Het duo Joosen en de Jager, twee jonge marketeers uit Rotterdam, maakte het meeste spektakel.” – Theaterkrant

“De sterkste vorm hebben echter Joosen en de Jager. Muzikaal, fysiek, visueel. Bij hun optreden slaat de verveling zeker niet toe.” – Leids Dagblad

Trailer Zwolle aan Zee.

Hongerig naar meer sluiten Sjoerd en Jeroen zich aan bij George Visser Productions. Met Zwolle aan Zee tourden ze door het land. Over Zwolle aan Zee schrijft BN DeStem:

“Wat een energie, wat een spektakel, wat een lichteffecten, wat een verbale uitwassen. Het is amper bij te houden.” – BN DeStem

Ondanks alle corona tegenslagen sluit Joosen en de Jager de productie in mei 2022 af in een uitverkocht Kantine Walhalla in thuisstad Rotterdam. What’s next? Aanklonteren! De try-outs starten in november 2023.

bottom of page